Snel printen

Laatst had ik heibel met hervulde cartridges. In het begin kocht ik altijd braaf de passende Canon cartridges die bij de printer hoorde. Maar op een gegeven moment ontdekte ik dat er een klein zaakje in de stad was waar je jouw cartridges kan laten hervullen. Toen ik laatst echter een contract moest uitprinten weigerde ze dienst. Er is altijd een gespannen relatie tussen de eindgebruiker en de printerfabrikanten.

Historie

Printers waren vroeger alles behalve goedkoop. Het was meer een technologie product dan een consumptieproduct. Daarmee was de prijs ongeschikt voor consumenten. Een duur apparaat voor een paar printjes, waarom zou je dat doen? De positionering veranderde om het totaalplaatje voor consumenten aantrekkelijker te maken. De machines werden goedkoper, de cartridges duurder. Dit was in principe een schappelijke manier om een nieuw prijspunt te genereren voor consumenten. Ze konden snel beginnen met printen, en betaalde proportioneel aan gebruik.

Verschuiving

Fabrikanten kwamen er achter dat dit nieuwe model veel interessanter was qua winstgevendheid. Je kon namelijk gemakkelijk aanpassingen maken aan je proces om te spelen met je inkomen. We hebben allemaal wel eens gehad dat je iets in het zwart wilde printen maar dit niet kon omdat je magenta op was. Deze kleine vermenging van andere inkt zorgt ervoor dat de fabrikant meer cartridges verkoopt. Een andere populaire manier die vrij nieuw is is om vroegtijdig te communiceren aan de printer dat de cartridge leeg is. Deze geeft dan aan dat deze vervangen moet worden, maar na een druk op de reset knop van de software kan je voorbij deze barrière. Dit is een syndroom van steeds goedkoper wordende printers. B-merk printers die je soms kan kopen voor minder dan 50 euro moeten linksom of rechtsom hun marge eruit halen. En als je je beseft dat het transport vanuit China naar Europa voor een product van dat formaat al snel 7 euro kost voor dat het hier op de pier staat, moet je eigenlijk al weten waarom er linksom of rechtsom marge uit gehaald moet worden. Hervullen word daarom ook gefrustreerd door fabrikanten, omdat je de printer voor deze lage prijs kon krijgen met een reden.

Als het er op aankomt

Dus als het er op aankomt kan je beter altijd een doosje verse merk cartridges in huis hebben. Anders kan je net als ik laatst klaar staan om te printen maar het niet kunnen. Zonde en risicovol, dus neem wat voorzorgsmaatregelen voor je zonder printcapaciteit zit.

Geef een reactie