In de toekomst volledig elektrisch rijden

De ontwikkeling rondom een duurzaam, milieuvriendelijk en recyclebaar leven staan niet stil. Zo moet heel Nederland voor 2050 volledig van het gas af, scheiden we massaal ons afval en beginnen aardgassen schaarser te worden. We hebben allemaal gezien hoe elk bedrijf in de afgelopen paar jaar wel in heeft gespeeld op de massale duurzame beweging. Zo gaan kantoorpanden over naar led verlichting en maakt bijna elke winkel hun producten met duurzame stoffen. Ook zien we dat bijna ieder automerk in de afgelopen 5 jaar wel een volledig elektrische auto of een hybride auto naar buiten hebben uitgebracht. Maar wanneer wordt het tijd voor jou om over te stappen van een auto die op brandstof loopt naar een elektrische auto? Hoe lang kun je het nog uitstellen en hoe maak je precies zo een overstap? Want niet voor iedereen is het even haalbaar.

Overstappen naar een elektrische auto voor bedrijven

Waarom zou je als ondernemer elektrisch gaan rijden? Het antwoord is hierop vrij simpel en overtuigend, want er zitten veel voordelen aan vast. Ten eerste verbetert het imago van het bedrijf meteen. Het is tegenwoordig heel populair dat je als ondernemer laat zien dat je bewust omgaat met beslissingen rondom milieu kwesties. Daarnaast is elektrisch rijden ook nog eens veel voordeliger dan op brandstof rijden. Dit spreekt eigenlijk wel voor zich, want brandstof is vrij prijzig en zal in de toekomst alleen maar toenemen in prijs. Ook zijn er veel voordelen ten opzichte van de belasting. Zo heeft de regering veel maatregelen getroffen zodat elektrisch rijden heel aantrekkelijk wordt voor ondernemers. 

Overstappen naar een elektrische auto voor particulieren

Ook voor particulieren is het natuurlijk voordeliger om elektrisch te rijden in plaats van op brandstof, want hier geldt hetzelfde dat elektriciteit goedkoper is dan brandstof. Nu is het niet dat je per direct de overstap moet maken, maar wanneer je toe bent aan een nieuwe auto is het zeker interessant om te kijken naar een elektrische auto. 

Een elektrische lease auto

Nu is het niet voor iedereen betaalbaar om een elektrische auto aan te schaffen, daarom is er ook nog de mogelijkheid om een elektrische auto te leasen. Dit is iets wat al veel mensen tegenwoordig doen. Wanneer je leasen zonde van je geld vind kun je ook altijd nog een lease op afkoop doen of een shortlease elektrisch. Bij een lease op afkoop heb je een langere periode om de auto te betalen. Bij een shortlease kun je voor een korte periode een auto leasen waardoor je het maandelijks kan opzeggen. Zo zit je niet aan een lang contract vast.

Geef een reactie