TV liften

Als we op zoek gaan naar een nieuwe tv kijken we zelden naar tv liften. Eigenlijk is dat gek als je naar zo veel andere dingen wel kijkt.

Opnieuw in beeld

Als we een nieuwe tv gaan kopen kunnen we eindeloos dubben. Beeldkwaliteit is een die dingen waar we vermoeid in de winkel het verschil tussen tv’s proberen te zien. Hoe vaak ik mensen in de Mediamarkt wel niet voor een wand van tv’s zie staan met enige verdwazing geeft aan voor mij dat dit een belangrijk punt is. Of we daadwerkelijk dat onderscheid tussen 4K een 2880p kunnen zien, wie weet. Ik vermoed dat het is zoals sommige muziekliefhebbers echt het verschil merken tussen boxen, maar de meeste mensen content zijn met oortjes in hun oren. Een ander belangrijks aspect is de maat. Alle kruisdiameters vliegen je om de oren als je een blad openslaat. Gek ook dat dit vaak in Inches word gedaan. Ik denk dat maar weinig van ons een intuïtief begrip hebben van wat een Inch nou is. het dient vooral als een manier om tv’s onderling te vergelijken, maar dat zegt nog niks over jouw huiskamer.

Bijzonder

Veel mensen kicken ook op allerlei aparte snufjes. Zo is de nieuwe trend een gekromd scherm. Deze zou er voor moeten zorgen dat je natuurlijker kijkt omdat de afstand van het scherm naar je ogen op elk punt gelijk is. In hoeverre die beloofde immersie ook daadwerkelijk waargemaakt word weet ik nog niet, bij gekromde computer schermen heb ik het nog niet gemerkt. Ook smart is helemaal hip. Niet smart op de droevige wijze, de nieuwe stap naar verbondenheid van apparaten. Met een smart tv zou je moeiteloos Netflix kunnen gebruiken. De vraag is maar echter in hoeverre dat goed werkt. Ik denk dat het succes van Google Chromecast ons genoeg zegt over hoe goed het werkt voor de prijs

Praktisch

Al die nieuwe trend waar je dus op zou moeten letten bij je tv hebben hun eigen cultstatus. Maar een praktisch aspect van de tv word maar al te vaak vergeten. Waar staat je tv? Hoe staat je tv? Hoe verstel je jouw tv? Veel mensen zetten of hangen hem aan de muur. Sommige mensen hebben dan ook een verstelbare ophanging. Maar als je een afstandsbediening hebt voor je tv, is het dan niet onnodig om deze fysiek bij te moeten stellen? Denk een aan een tv lift die elektrisch is.

Geef een reactie