Betaal niet te veel!

Als je niet teveel wilt betalen voor je verzekering moet je zeker je motorverzekering berekenen. Voor motoren wisselen de prijzen nogal en is het niet altijd duidelijk waar je het goedkoopste uit bent. Daarom zou ik kijken naar de volgende aspecten.

Leeftijd

Hoe ouder je motor, hoe meer je betaalt. Dat is geen verrassende stelling. Maar hoe dat berekend word wisselt nog wel eens. Sommige verzekeraars leggen meer nadruk op specifieke modellen terwijl andere een conservatiever algemeen model berekent. Dat betekent dat jouw motor heel anders kan uitvallen qua prijs.

Merk

Sommige verzekeraars gebruiken ook een algemeen merkmodel. Verzekeraars lopen uiteen in hoe ze dit toepassen, van plat gebruik van de data tot projecties en merkfactoren in zijn algemeenheid. Hier is het wederom goed kijken

Kijk ook klein

Dit is misschien wel het belangrijkste aspect, vergeet niet te kijken naar kleinere aanbieders. Iedereen kent de grote namen maar er zijn genoeg specialistische verzekeringsbedrijven die zich focussen op een hele specifieke producten. Stel, ik vraag je waar je een levensverzekering kan krijgen, weet je dan iets specifieks? Dit is hetzelfde met motorverzekeringen, er zijn veel kleinere organisaties die niks anders doen dan motorrijtuigenverzekering, en ze concurreren met de grote jongens. Eerlijk gezegd vind ik daar bijna altijd een betere deal bij de kleinere aanbieder dan bij een grote. Zeker als het specifiek is.

Zoals tweedehands

Zoals tweedehands motoren. Om deze scherp te waarderen vertrouw je vaak op minder makkelijk beschikbare gegevens. Veel grote verzekeraars zien deze markt niet als core business. En als je gegevens mist bij je risico inschatting kan je gemakkelijk het volgende doen: de prijs te verhogen. Zo voorkom je dat onverwachte factoren je marge beïnvloeden. Daarom kijk ik altijd naar de kleintjes om me goed te oriënteren.

Wat is er nog meer

Dit is natuurlijk niet alles wat je kan doen om je goed te informeren. Blijf dus vooral zelf goed kijken en vergelijken voordat je een beslissing neemt. Blijf scherp, blijf kijken en blijf vooral lekker rijden. Begin ook vroeg genoeg, en verleng je verzekering niet slapen. Er is namelijk veel te winnen als je kritisch blijft kijken. Rijd voorzichtig en vergelijk agressief, dat is mijn advies als het gaat om verzekeren.

En jij?

Waar kijk jij naar als je een verzekering neemt? Heb jij goede tips om de beste deal te vinden? Stuur me een mail, en dan doen ik een mischien een follow-up stuk.

Geef een reactie