Een cadeau voor Oma

Mijn Opa en Oma wonen momenteel in het prachtige Zeeland. Ze leven daar heel gelukkig samen en nog steeds na al die jaren, houden ze nog steeds van elkaar. Maar mijn Oma heeft een beetje last van gehoorverlies. Ze is nog maar 75 jaar oud en ze kan ons bijna niet meer verstaan. Mijn broer en ik hadden het idee om haar te verassen met een hoortoestel. We gingen op onderzoek uit om te kijken wat voor verschillende soorten hoortoestellen er allemaal op de markt zijn en wat de verschillen zijn. In deze blog zoeken wij het uit.

Hoe werkt een gehoorapparaat?

Zoals de meeste van jullie weten gaat een gehoorapparaat in het oor. Een modern hoortoestel heeft een microfoon, versterker, luidspreker en een computerchip. Zo wordt Oma helemaal hip en modern. De chip zet het geluid om in een digitaal signaal. Zo kan Oma het geluid hard en zacht van elkaar onderscheiden. Hoe geavanceerder het hoortoestel hoe beter de kwaliteit, maar ook hoe hoger de prijs.

Bij een modernere is het zelfs mogelijk om een automatisch luisterprogramma in te stellen die herinnert waar jij bent geweest. Het toestel past zich direct aan de omgeving waarin jij je op dat moment bevind. Het heeft een zelflerend systeem. Zo kan het apparaatje zich onderscheiden in een concert of als je rustig aan het genieten bent in de woonkamer. Het apparaatje weet precies wanneer hij het geluid moet versterken of juist moet onderdrukken.

Verschillende soorten

Een gehoorapparaat koop je niet zomaar, daarom moeten mijn broer en ik goed onderzoek doen. Zo gingen wij kijken naar verschillende merken, prijzen en eigenschappen van het hoortoestel. We wilden zeker weten dat het gehoorapparaat goed bij Oma zou passen. Zo kun je zelfs een hoortoestel krijgen die gemaakt is om te koppelen aan je iPhone. Nou is onze Oma erg hip maar ze maakt geen gebruik van een smartphone. Als het goed is krijgt Oma een hele hoop vergoed. Dit zullen we later regelen. We willen in ieder geval dat zij de juiste krijgt. Zo moet er bluetooth opzitten, hij moet vochtbestendig zijn, oplaadbaar, over een vertaalfunctie beschikken en het moet van een goed merk komen.

Wij hopen Oma op deze manier blij te maken en vooral voor haar omgeving het makkelijker te maken. Zo kunnen wij weer een goed gesprek voeren met Oma en kan zij iedereen verstaan. Wij gaan nog even verder met onderzoeken, maar wij zullen snel een bezoekje brengen aan het prachtige Zeeland met een prachtig cadeau.

Geef een reactie