Welke kabeltjes zijn handig om in huis te hebben?

Heb jij ook zoveel kabeltjes in huis en weet je niet meer welke je waarvoor gebruikt? In deze blog bespreken we drie veel gebruikte kabeltjes. In ieder geval dien je deze nooit weg te gooien, want ze kunnen altijd goed van pas komen. 

Coax kabel

Een COAX kabel heeft aan beide zijden dezelfde uitgangen. De geleiders zijn concentrisch. De kern en de mantel aan de buitenkant zijn twee verbindingen die de stroom doorvoeren. In het midden van de kabel zit de binnengeleider waardoor een signaal kan worden getransporteerd. Meestal is de kern gemaakt van koper. Een enkele keer kom je een coax kabel tegen met een kern van zilver. De laag daaromheen is het elektrisch dielektricum. Dit zorgt voor isolatie. De buitengeleider die daarom heen zit is weer van kapor. Tot slot is de kabel van kunststof zodat het niet zo snel beschadigd. Een COAX kabel dien je in huis te hebben omdat je hiermee de tv aansluit. Er zijn verschillende lengte COAX kabels te vinden. Zo kun jij je tv helemaal op de gewenste afstand aansluiten in de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. 

HDMI kabel

Een van de populairste kabels is een HDMI kabel. HDMI is een afkorting voor High Definition Multimedia Interface. Maar wat is dit dan precies? Het komt erop neer dat het een aansluiting is voor audio- en videosignalen. Met een HDMI kabel is het aansluiten van een beeldscherm op apparatuur dus een fluitje van een cent. Verbind bijvoorbeeld je laptop met een televisiescherm en stream jouw favoriete tv programma of Netflix serie. Ook worden DVD spelers, playstations en andere spelcomputers middels een HDMI kabel verbonden aan het televisiescherm. De kabel zend een digitaal signaal zonder dat u last heeft van een vervelende ruis tussen twee apparaten. Maar de juiste HDMI kabel vinden is nog niet zo makkelijk. Er bestaan nu wel tig uitvoeringen. Kijk daarom altijd in het boekje dat je geleverd hebt gekregen bij het apparaat welke variant HDMI kabel je nodig hebt. Of kies voor puur gemak door een draadloze HDMI kabel aan te schaffen. Met een draadloze kabel hoeft u niet meer te letten op de lengte van de kabel, want het bereik is hier super groot! 

DVI kabel

Ben je op zoek naar een kabel waarmee vele computer monitors nog steeds werken? Dan zoek je hoogstwaarschijnlijk een Digital Visual Interface kabel (DVI). Een DVI kabel is de voorganger van de HDMI kabel want ook deze brengt beeld over van het ene naar het andere apparaat. 

Geef een reactie