Sneeuwpret

Het is je vast niet ontgaan dat Nederland afgelopen weekend is onder bedolven door een grote lading sneeuw. Niemand zag dit eigenlijk aankomen en we waren er vanuit gegaan dat we de zoveelste zachte winter al een beetje achter de rug hadden. Sneeuw en ijs brengt voor velen veel plezier met zich mee. In deze sombere periode waarin we allemaal heel veel thuis moeten zitten komt dit dus op het perfecte moment! Helaas is het voor de mensen die noodgedwongen naar hun werk moeten wat minder leuk en handig. Maar gelukkig zijn er strooiwagens en wordt de weg zoveel mogelijk schoon geveegd. Maar als je niet naar je werk moet en geen andere verplichtingen hebt wat is er dan eigenlijk allemaal mogelijk om nu te doen tijdens deze koude periode?

Je tuin

Als je een mooie tuin of balkon hebt is het eerst leuk om daar eens bij te gaan kijken. Waarschijnlijk ligt daar ook wel een dik pak sneeuw en dan is het leuk om een sneeuwpop te gaan maken, of misschien zelfs wel 2… Om veilig je tuin uit te komen is het van belang om een looppad sneeuwvrij te maken. Pak een grote schep erbij en haal de meeste sneeuw uit de weg en strooi er voor de zekerheid wat strooizout op. Zo heb je de minste kans op uitglijden. Misschien is je tuinset balkon ook wel helemaal ondergesneeuwd. Om deze zo lang mogelijk mooi te houden is het een goed idee om dit af te dekken of hem zo snel mogelijk sneeuwvrij te maken. Een tuintafel aluminium is in deze tijden ook een stuk handiger om te hebben dan een houten tuintafel.  

Op avontuur

Als je uitgekeken bent op je tuin is het tijd om lekker op avontuur te gaan. Misschien heb je bij jou in de buurt wel een hoge berg of duin waar je lekker met de kinderen vanaf kunt sleeën. Dat is natuurlijk super leuk! Het is wel te hopen dat je voor de nieuwsberichten van de vele sneeuw al een slee in huis had. Anders werd het namelijk erg moeilijk om alsnog een goede slee te bemachtigen. Ook is het leuk om samen met je partner een sneeuwwandeling te maken. Om dit te kunnen doen is het te hopen dat de sneeuwstorm wat minder is, anders is het wel erg vervelend lopen. Als de meeste sneeuw is verdwenen en het nog steeds flink vriest zit er misschien wel de kans is dat we ook nog is kunnen gaan schaatsen op natuurijs! Hoe leuk is dat?!

Geef een reactie