Nederland als (jouw) vakantieland

Op vakantie in eigen land kan ontzettend leuk zijn, dat beloof ik je. Het is namelijk niet alleen goed voor de portemonnee om een Westcord hotel of één van de vele vakantieparken van Europarcs te boeken; het is ook nog eens goed voor de ziel om opnieuw verliefd te worden op Nederland en alles wat het te bieden heeft, ook als vakantieland. 

Het vakantieplan 

Voordat je je vakantie gaat plannen, is het goed om eerst even na te gaan op wat voor vakantie je eigenlijk wil gaan. Er zijn zat vakantieparken, maar om de juiste uit te zoeken is het belangrijk om aan jezelf én je eventuele reisgenoten te vragen hoe zij graag ontspannen; vakantie is tenslotte waar je even tot rust komt van de normale tendens van het leven, waar je dingen doet waar je van uitademt óf waar je juist door geprikkeld wordt, maar niet op een mentaal vermoeiende manier. Ben je iemand die graag cultuur snuift en overal de leukste en vreemdste musea wil bezoeken? Of wil je graag elke avond naar een muziekfestival of een theatervoorstelling en is dat meer de cultuur die je zoekt? Of wil je juist zo veel mogelijk de natuur in, en zo ver mogelijk weg van mensen? Dat kan natuurlijk ook. 

De juiste bestemming 

Het mooie is; Nederland heeft voor alle soorten vakantiegangers wel iets te bieden. En overal is gelukkig ook wel een vakantiepark van Europarcs of een Westcord hotel in de buurt te vinden. Dat is nog iets moois aan ons kleine landje; alles zit dichtbij! Dus, met andere woorden, ga Nederland herontdekken! Denk bijvoorbeeld eens aan de glooiende heuvels van Zuid-Limburg of de prachtige wandelgebieden van niet alleen de Veluwe, maar ook de Mokerheide. Dan hebben we het nog niet eens over onze kust; het is eigenlijk belachelijk dat we zowel aan de Noordzee als met de Waddeneilanden zoveel overweldigende, rustieke natuur tot onze beschikking hebben. Maar ook voor zij die dus meer van cultuur en/of het nachtleven houden is er genoeg; wat hebben we namelijk leuke steden. Amsterdam natuurlijk, maar ook Utrecht, Zwolle en Arnhem. Geef ze een kans!

 

Kortom, ga dit najaar of deze zomer Nederland eens (her)ontdekken. Je zult er geen spijt van krijgen. Fijne reis!

Geef een reactie