Kennis over het vak

Samen met een vriend heb je een bedrijf opgericht, een bedrijf die allerlei transportwagens verkoopt. Echter heeft er maar één iemand echt verstand van deze wagens. Er zijn er namelijk genoeg om dingen over te komen weten. In deze blog ga ik verder in op een betonmixer vrachtwagen. In het goedlopende bedrijf is het natuurlijk wel van belang dat je kennis hebt over je eigen product.

Een zelfrijdende betonmolen of een betonmixer vrachtwagen, vervoert het beton naar de mortelcentrale op een manier dat het op locatie direct te gebruiken is. Er zijn meerdere merken die een vrachtwagen hebben met een ingebouwde betonmixerpomp, zoals Volvo, DAF en Man. Dit zijn onder andere de merken die het bedrijf verkoopt, maar waar zijn compagnon nog maar weinig verstand van heeft.

De werking van een betonmixer

Het is een werktuig waarmee vaak grind, zand, cement en water gemengd worden tot metsel- of betonspecie. Er zijn kleine betonmolens voor gebruik op de bouwplek en grote zelfrijdende betonmolens voor het vervoer van in een betonmortelcentrale aangemaakte specie. De betonmixer rijdt met zijn achterkant naar een pomp toe. Als de betonspecie wordt gestort, draait de trommel de andere kant op. Deze trommel is vol, als je hem leegt. Soms kun je wel 100 badkuipen volstorten met beton. Via de pomp komt zo het beton op de juiste plaats terecht.

Zelfrijdende betonmolen

In een zelfrijdende betonmolen, ook wel betonmixer of truckmixer genoemd, kan beton worden gemixt en vervoerd van de betonmortelcentrale naar de bouwplaats. In de trommel bevindt zich namelijk een vaste spiraal aan de trommelwand, die tijdens het transport het mengsel bij elkaar brengt en mixt. Zodra dit mengsel goed door elkaar is gemixt, kan het worden gestort. Verder bestaat de trommel uit hoogwaardig staal om het mengsel van cement, zand, grind en water te behouden zodat deze gemixt kan worden om deze vervolgens op een andere plek te laten storten.

Betonmixerchauffeur

Het is niet niks om een betonmixerchauffeur te zijn. Je bent in ieder geval geen beginnende chauffeur. Je moet jezelf afvragen als chauffeur, is een bocht naar links hetzelfde als een bocht naar rechts, met zoveel bewegend gewicht achter de rug? En dat is natuurlijk niet zo. Als de trommel tijdens het rijden rustig draait, dan draait deze vanaf de achterkant gezien, rechtsom. De soms wel 35.000 kilo beton dat erin zit, heeft wel degelijk effect op het rijgedrag.

Dit zijn alle specificaties die je moet weten als je een betonmixer wilt kopen of verkopen.

Geef een antwoord