De verzorging van je paard

Heb je een eigen paard of verzorg je een paard? Dan is het belangrijk dat het beestje goed verzorgd wordt. Dit kan je op allerlei manieren doen, denk bijvoorbeeld aan het soort voer, de beweging van het paard en het onderhouden van de omgeving van het beest. Daarnaast is het belangrijk dat je bedenkt hoe regelmatig je bepaalde dingen uitvoert. In dit artikel willen wij jou meenemen over hoe je het beste jouw paard kan verzorgen.

Voer is belangrijk

Voeding is natuurlijk niet alleen belangrijk puur om voeding binnen te krijgen om te blijven leven. Paardenvoer is er in allerlei verschillende soorten. Vaak is het prijsverschil te merken op gebied van kwaliteit van het voer. Voer kan bijvoorbeeld heel veel goede stoffen bevatten voor de vacht van het paard. Dit is niet bij elk soort voer het geval. Daarnaast is het belangrijk dat het voer ook vitamines meeneemt. Subli is bijvoorbeeld zo’n merk die goed voer op de markt heeft gebracht. Met het voer van Subli krijgt jouw paard genoeg voedingsstoffen binnen voor extra veel energie. Paardenvoer kopen doe je gemakkelijk online.

Beweging is key

De beweging van een paard is ontzettend belangrijk. Paarden zijn er om veel te lopen, springen of wat vooral vroeger gebeurde, om te trekken. Nu is dat wat minder er worden er vooral wedstrijden met paarden gereden. Denk bijvoorbeeld aan springwedstrijden en dressuurwedstrijden. Daarnaast vinden paarden het heerlijk om in het weiland te spelen en te galopperen, of door het bos te galopperen.

Door veel te bewegen met je paard, blijft je paard op conditie. Paarden zijn erop gemaakt om veel te bewegen en daarom is het belangrijk dat je dit dus regelmatig doet. Wanneer je dit niet doet gaat de conditie van het paard omlaag en krijgt het beest steeds minder energie. Hierdoor kunnen paarden uiteindelijk niet meer gezond leven en zullen ze minder oud worden.

Verzorging van de vacht en hoeven

Dit zijn twee belangrijke elementen. De vacht van een paard moet goed verzorgd worden door regelmatig te borstelen. Daarnaast moeten de hoefijzers eens in de tijd vervanger worden zodat de hoeven van een paard stevig blijven en beschermd zijn tegen het afsluiten van de hoeven. Wanneer er regelmatig op een hard vloer gelopen wordt, kunnen de hoeven slijten. Hoefijzers voorkomen dit en zorgen ervoor dat de hoeven niet slijten. Hoefijzers kan je vervangen en het paard heeft hier vooral plezier aan aangezien ze hierdoor overal op kunnen blijven lopen.

Geef een reactie